Een oude computer die het niet meer doet kan heel veel opleveren. Veel mensen weten dit niet en gooien het gewoon weg of leveren het in bij de stort. Maar dit is hartstikke zonde. Je betaalt dan zelfs extra geld om het device af te leveren in plaats van dat je er geld voor krijgt. Oude computers inleveren kan nog best wat opbrengen. Er zijn genoeg bedrijven die ze met liefde kopen voor een kleine prijs en de onderdelen van de laptop die nog wel werken recyclen. Zo kun je met twee of drie laptops of computers weer een zo goed als nieuwe laptop of computer maken. Dit scheelt heel veel grondstoffen en kan daarna weer gedaan worden. Zo belast je het milieu een stuk minder.

oude computers inleveren

Beter voor het milieu

Maar hoe komt het dan dat het zoveel beter is voor het milieu? Er zijn een aantal redenen waarom dit zo is. Ten eerste is het zo dat er geen grondstoffen gebruikt hoeven te worden voor de onderdelen die nog goed zijn. Dit zorgt ervoor dat er veel minder grondstoffen gebruikt hoeven te worden en dat kan wel de helft van de grondstoffen schelen en dat is een hoop. Ten tweede hoeven de onderdelen niet verscheept te worden. Zo bespaar je veel brandstof en wordt er veel minder CO2 de lucht in geholpen. Ook is het goed voor de portemonnee. Zeker in deze tijd met de gigantische inflatie moeten mensen goed op de portemonnee letten. Door een computer te kopen die gerecycled is bespaar je veel geld. Deze zijn namelijk net zo goed als nieuwe computers, maar dan voor een veel voordelige prijs.

Verschillende soorten elektronica

Alles wat in jouw computer zit aan onderdelen willen ze hebben. Wat je hiervoor terug krijgt kun je vinden op de website. Zo kun je ongeveer zien hoeveel je verdient als je jouw oude computers inleveren. Deze prijzen verschillen, omdat het ene onderdeel nou eenmaal meer is dan het andere onderdeel. Voor een moederbord en een cpu krijg je veel meer terug dan voor de kast bijvoorbeeld. Ook, omdat in een moederbord en cpu duurdere materialen wordt gebruikt. Denk aan goud en zilver. Als je geen zin hebt om zelf uit te rekenen wat je ervoor terug krijgt kun je ook via de website foto’s sturen van jouw computer. Via de mail krijg je dan een bedrag terug die je zult krijgen voor de computer als je deze inlevert.

Oud ijzer

Naast het oude computers inleveren kunnen ze ook rauwe metalen voor jou aannemen voor een mooi bedrag. Oud ijzer is iets wat veel mensen afleveren bij de stort, wat heel erg zonde is. Oud ijzer kan nog best wat waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan een oud bed. Dit is al gauw tien kilo wat alweer zes euro oplevert. Voor aluminium krijg je nog meer terug. Aluminium is een materiaal wat nog sterker is dan ijzer en ook minder snel roest. Dit materiaal zie je vaak terug in fietsframes en -wielen.